VPN Netflix: Buitenlandse Netflix kijken via VPN

Veel mensen gebruiken VPN voor Netflix. Met een ingeschakelde VPN verbinding kunnen geo-blokkades worden omzeild, zodat je vanuit Nederland kan kijken naar bijvoorbeeld het uitgebreidere Amerikaanse aanbod van Netflix. Ook kan het zo zijn dat jouw favoriete serie wel in het Nederlandse aanbod zit, maar niet in het land waar jij op vakantie bent. Met Netflix voor vpn kan je alsnog je favoriete serie op vakantie vanaf het strand kijken! Hoe dit werkt en welke vpn hier het beste voor is lees je op deze pagina.

Netflix land veranderen | Netflix blokkade omzeilen

Netflix land veranderen of blokkade omzeilen, hoe werkt dat eigenlijk? Netflix en andere streamingdiensten hebben het aanbod van series bepaald per land. Dit kan bijvoorbeeld met rechten te maken hebben of een marketingkeuze zijn. Het kan zijn dat bepaalde series en films in sommige landen niet te zien zijn of dat er minder seizoenen beschikbaar zijn of later uitkomen.

Wanneer je gebruik maakt van internet via een vpn-verbinding, maakt jouw apparaat eerst verbinding met de vpn-server en vervolgens met het netwerk en internet. Via je vpn aanbieder kies jij zelf in welk land deze server staat. De meest geliefde landen voor buitenlandse Netflix kijken, bijvoorbeeld Amerika, worden ondersteund door vrijwel alle grote vpn aanbieders. Stel je voor jij maakt verbinding met je mobiel via een Engelse VPN-server, dan zal je meestal gebruik kunnen maken van het Engelse Netflix aanbod.

Ik zeg hier meestal, omdat Netflix en andere streamingdiensten hier over het algemeen niet blij mee zijn. Het is dus belangrijk dat je VPN aanbieder beschikt over de techniek om deze geo-blokkades te omzeilen. De vaak door als best geteste aanbieders NordVPN en SurfShark beschikken over deze techniek. Welke het beste is om buitenlandse Netflix te kijken behandelen we later op deze pagina.

Amerikaanse Netflix kijken via VPN

Over het algemeen is het meest gewilde aanbod de Amerikaanse Netflix. Niet alleen is dit aanbod het meest uitgebreid, ook staan nieuwe afleveringen als eerste op de Amerikaanse Netflix. Met behulp van vpn kan jij naar deze Amerikaanse Netflix kijken. Zoals gezegd is het belangrijk dat de vpn-aanbieder beschikt over Amerikaanse servers, die in staat zijn geo-blokkades van Netflix te omzeilen. Daarnaast is de snelheid van deze servers belangrijk. Je wilt immers voorkomen dat je wel naar Netflix Amerika kan kijken, maar met continue haperingen. Let dus ook op de snelheid bij het bepalen van jouw vpn aanbieder.

Abonnementsprijzen van Netflix zijn in verschillende landen vrijwel gelijk. Als je enkel gebruik maakt van het Nederlandse aanbod krijg je dus minder waar voor je geld. Hieronder zie je het aanbod van verschillende landen waaronder Nederland. Mocht jij alles uit je Netflix abonnement willen halen, of door je series heen zijn, dan is Amerikaanse Netflix kijken via VPN een must!

Buitenlands Netflix aanbod

LandAantal seriesAantal films
Verenigde Staten13264399
Verenigd Koninkrijk5422425
Canada6292942
Duitsland3501435
Frankrijk3871541
Japan4051360
Nederland3721408

Netflix in het buitenland kijken

Netflix in het buitenland kijken is ook een geliefde toepassing van VPN. Stel je wilt tijdens je vakantie Netflix kijken in Spanje. Uiteraard is dit mogelijk, maar het kan wel zo zijn dat hier een ander aanbod op staat dan dat je in Nederland gewend bent. Je had je er zo op verheugd om aan het zwembad te kijken naar de nieuwe aflevering van je favoriete serie, maar dat gaat nu niet door. Wel met VPN!

Zoals je vanuit Nederland naar het buitenlandse aanbod kan kijken, kun je natuurlijk ook vanuit bijvoorbeeld Spanje naar de Nederlandse Netflix kijken. Ook hiervoor is het van belang dat je VPN aanbieder in staat is Netflix geo-blokkades te omzeilen en, in dit geval, over Nederlandse servers beschikt. Tot slot is de snelheid van deze servers belangrijk. Je wilt immers niet dat je stream constant aan het bufferen is.

Beste VPN om buitenlandse Netflix te kijken

Wat is nou de beste vpn om buitenlandse Netflix te kijken? Zoals hierboven uitgelegd is het mogelijk om naar een buitenlands aanbod, of juist vanuit het buitenland, Netflix te kijken met de juiste VPN verbinding. Ook is aangegeven dat het land van de server, of techniek die in staat is geo-blokkades, en de snelheid van de servers van belang zijn. In onze vpn reviews is aandacht besteed aan functionaliteiten rondom Netflix. Hieruit kunnen we opmaken wat de beste VPNs zijn om buitenlandse Netflix te kijken.

1. NordVPN

Ook de meest gewilde all-around VPN oplossing, NordVPN, beschikt over de juiste techniek om van het buitenlandse Netflix aanbod te kunnen genieten. Door middel van de techniek SmartPlay is NordVPN in staat geo-blokkades voor Netflix te omzeilen. Je kan eenvoudig verbinding maken met een VPN-server uit het land waar jij wilt kijken en vervolgens naar Netflix gaan om te beginnen met streamen. Dit kan dus ook met een Nederlandse server. Wanneer je op vakantie bent en verder wilt gaan met je favoriete serie, die je normaal in Nederland kijkt, kan je met NordVPN dus gewoon verder kijken!

Lees onze volledige NordVPN review.

2. SurfShark

SurfShark is met name geschikt voor het streamen van de Amerikaanse Netflix. Met SurfShark is het zelfs zo dat je gewoon kan verbinden met een server in de buurt, bijvoorbeeld Nederland, en alsnog gebruik kan maken van de Amerikaanse Netflix. Je hoeft dus niet eerst naar een Amerikaanse server te gaan. Ook is het mogelijk om op dezelfde manier gebruik te maken van diensten die normaal alleen in Amerika worden aangeboden. Streamingplatformen die je met een account kan bekijken zijn bijvoorbeeld HBO Max en Hulu.

Lees onze volledige SurfShark review.

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top