Surfshark Review 2024

Surfshark VPN is een relatief nieuwe speler op de vpn markt. Eenmaal opgericht in 2018, bleek al snel dat Surfshark een vpn programma is dat de concurrentie met de grote partijen aan kan. Surfshark is inmiddels dan ook één van de populairste VPN aanbieders in Nederland. Of dit terecht is en wat Surfshark allemaal in huis heeft lees je in deze Surfshark review.

Eindoordeel Surfshark Review

Beoordeling 8.8

Betrouwbaarheid8
Snelheid9
Servers8
Gebruiksgemak9
Prijs10

Hoe betrouwbaar is Surfshark? – Betrouwbaarheid

Surfshark heeft een aantal speerpunten waarmee zij aantonen betrouwbaar te zijn. Zo hebben zij een no log policy, dit houdt in dat zijn geen enkel logbestand bijhouden en je je dus geen zorgen meer hoeft te maken over het verkopen van data aan derden. Ook de codering is erg goed, en maakt Surfshark gebruik van een aantal van de best mogelijke encryptie protocollen. Net als bijvoorbeeld NordVPN heeft Surfshark een kill switch en is het mogeijk om via twee servers verbinding te maken. Deze punten komen later uitgebreid aan bod onder bijzondere functies.

Surfshark is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Een leuk extraatje is dat je Surfshark anoniem kan kopen door te betalen met Bitcoin. Samengevat is Surfshark één van de meest betrouwbare VPN oplossingen.

Hoe snel is Surfshark? – Snelheid

Doordat je met een ingeschakelde VPN eerst verbinding maakt met een externe server voordat verkeer doorgestuurd wordt, zal de internetsnelheid altijd iets lager zijn dan zonder VPN. De snelheid van je VPN verbinding kan echter sterk verschillen per aanbieder. Hoe zit dat dan bij Surfshark? Surfshark is één van de snelste vpn verbindingen. Hierdoor is het naast internetten, ook erg geschikt om mee te downloaden. Ook het streamen van bijvoorbeeld video’s in HD, of live tv, leveren geen problemen op. In het gebruik merk je dus geen vertraging. Mocht je een speedtest doen dan zie je uiteraard wel een klein verschil met je verbinding zonder VPN. Ook kan de snelheid per server iets verschillen waarbij meestal geldt dat Europese en Amerikaanse servers het snelst zijn.

Surfshark is één van de snelste VPN aanbieders op de markt.

Hoe zijn de servers van Surfshark? – Servers

Surfshark heeft maar liefst 3000 servers in meer dan 65 verschillende landen. De meeste landen waar jij normaal gesproken mee zult verbinden hebben fysieke servers. Om een zeer ruime dekking van landen te hebben zijn er ook een beperkt aantal virtuele servers bij Surfshark toegevoegd.

Alle servers van Surfshark zijn te gebruiken voor downloads en in ieder geval alle Amerikaanse lijken te werken voor Netflix. Helaas is het op moment van schrijven nog niet mogelijk om een dedicated IP-adres aan te vragen. Hoewel deze optie niet voor iedereen interessant is, je wordt immers iets minder anoniem, kan het voor bijvoorbeeld zakelijke partijen interessant zijn. Surfshark zegt wel bezig te zijn met de ontwikkeling van deze functie.

Surfshark heeft een erg ruim aanbod van Servers. Slechts enkele aanbieders hebben een nog ruimer aanbod zoals bijvoorbeeld NordVPN.

Hoe gebruiksvriendelijk is Surfshark? – Gebruiksgemak

Bij de eerste keer openen van Surfsharkt valt direct het gebruiksgemak op. Het maakt gebruikt van duidelijke en rustige menu’s en bij instellingen en features staat een mooie uitleg wat deze precies inhouden. Dit is zowel zo als op PC, Mac, als mobiele apps.

Mocht je er toch niet uitkomen dan is de 24/7 klantenservice beschikbaar via live chat. De live chat reageert over het algemeen erg snel. Voor iets eenvoudigere problemen is er het Surfshark Help Center waar een FAQ te vinden is met antwoorden op de belangrijkste en meest voorkomende vragen.

Wat kost Surfshark? – Prijs

Surfshark heeft erg scherpe prijzen. De kosten van Surfshark hangen wel af van de duur van je abonnement. Zo kost een maandabonnement €10,89. Wanneer je een abonnement afsluit voor 2 jaar betaal je maandelijks slechts €2,09. Hiermee is Surfshark één van de goedkoopste grote VPN partijen. Tot slot is er nog een halfjaar-abbonnement wat maandelijks €5,46 kost. Een twee jaar abonnement is aan te raden dus.

Belangrijk om te vermelden is dat je bij een abonnement Surfshark mag gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten. Één account is dus voldoende om het hele gezin veilig te laten internetten. Dit is uniek en er is een gelimiteerd aantal apparaten bij bijvoorbeeld NordVPN, CyberGhost en ExpressVPN.

Surfshark en Netflix streamen

De meeste mensen die VPN nemen om buitenlandse Netflix te willen streamen doelen hiermee op, het meest uitgebreide, Amerikaanse aanbod. Via Surfshark is het mogelijk om gebruik te maken van het Amerikaanse Netflix aanbod. Door deze mogelijkheid, de hoge snelheid, en de relatief lage prijs, is Surfshark een ideale VPN provider om te Netflixen.

Ook is het mogelijk om via Surfshark gebruik te maken van streamingdiensten die normaal alleen in Amerika werken zoals bijvoorbeeld HBO Max en Hulu. Ben jij juist in het buitenland en wil je Nederlandse tv kijken? Dan is het mogelijk om hier met Surfshark VPN, via apps als Ziggo Go of NPO Start, naar te kijken.

Bijzondere functies in Surfshark

Surfshark heeft een aantal functies die niet standaard bij elke VPN aanbieder aanwezig zijn. Een aantal hiervan wil ik hieronder uitlichten.

Kill Switch voor browsen

Met kill switch verzeker je ervan dat je nooit zonder vpn kunt browsen op internet. Met kill switch ingeschakeld is het namelijk zo dat wanneer je vpn niet werkt automatisch de verbinding verbroken wordt. Wanneer je de vpn verbinding weer inschakelt en dit werkt kan je weer het internet op. Ideaal om er zeker van te zijn altijd anoniem te surfen dus!

Multihop

Multihop van Surfshark lijkt enigzins op split tunneling van NordVPN. De overeenkomst is dat je het internet bereikt over twee servers waardoor je nog moeilijker te traceren bent. Met multihop is het zo dat je in plaats van verbinding maakt met bijvoorbeeld de server in België, eerst nog langs een ander land gaat zodat je nog anoniemer, en moeilijker te traceren bent. Bij Split tunneling wordt data verdeeld over 2 servers tegelijk. Het grote voordeel van Multihop is dat er meer snelheid behouden blijft. Wel is het belangrijk dat deze servers geografisch redelijk dicht bij elkaar liggen.

Cleanweb

Cleanweb is een soort ingebouwde adblocker. Naast het blokkeren van advertenties zorgt Cleanweb er ook voor dat trackers geblokkeerd worden. Een ideale toevoeging voor veilig internet dus!

Cybersec is een soort uitgebreide adblocker. Het zorgt ervoor dat alle ads en trackers worden geblokkeerd. Hierdoor heeft u minder last van ongewenste advertenties en hebben data-analyse programma’s geen toegang tot je internetgedrag.

Surfshark heeft meerdere functies maar ik denk dat bovenstaande de belangrijkste en meest gevraagde zijn. Al met al doen de opties van Surfshark zeker niet onder dan die van iets duurdere aanbieders!

Eindoordeel Surfshark Review

Surfshark is niet voor niks enorm toegenomen in populariteit sinds het recente ontstaan in 2018. Surfshark is een betrouwbare en snelle VPN aanbieder met uitgebreide opties. Daarnaast is Surfshark scherp geprijsd en is één account te gebruiken voor een onbeperkt aantal apparaten. Surfshark is ideaal voor gezinnen die veiliger, en privacy bewuster willen internetten!

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top