NordVPN Review 2024

NordVPN, vaak verkeerd geschreven als North VPN, is wellicht de bekendste VPN aanbieder in Nederland. Om te bepalen of NordVPN, naast bekend, ook een goede aanbieder is hebben wij NordVPN getest. Het resultaat hiervan lees je in deze review!

Eindoordeel NordVPN Review

Beoordeling 9.4

Betrouwbaarheid10
Snelheid9
Servers10
Gebruiksgemak9
Prijs9

Hoe betrouwbaar is NordVPN? – Betrouwbaarheid

Het allerbelangrijkste van een VPN aanbieder is natuurlijk de betrouwbaarheid. Daarvoor ben je bij NordVPN aan het juiste adres. NordVPN maakt gebruikt van de best mogelijke encryptietechniek, AEAS 256 Bit. Dit doet Nord VPN in combinatie met Perfect Forward Secrecy, die ervoor zorgt ervoor dat elke keer wanneer je inlogt er een nieuwe key aangemaakt wordt waardoor je een nieuwe gebruiker lijkt. Niet alleen wordt door deze techniek alle data na een sessie verwijderd, maar kan er zelfs geen data worden opgebouwd.

Nord VPN is gevestigd in Panama. Panama staat bekend als voorloper op het gebied van internet privacy en is lid van de internationale surveillance alliantie. Hierdoor kan je er zeker van zijn dat je data niet doorgespeeld wordt aan derden.

Nord VPN is een van de meest betrouwbare VPN aanbieders, en wellicht zelfs de betrouwbaarste vandaar de hoogst mogelijke beoordeling voor betrouwbaarheid.

Hoe snel is NordVPN? – Snelheid

Volgens Nord VPN zelf, bieden zij de snelste VPN ervaring. Doordat je bij het gebruik van VPN altijd eerst verbinding maakt met het VPN netwerk, in plaats van bijvoorbeeld je router, gaat er altijd wat snelheid verloren. Het gaat er om dat dit snelheidsverlies zo veel mogelijk beperkt wordt. In mijn test is Nord VPN een zeer snelle VPN provider gebleken. Wel kunnen er kleine verschillen in snelheid zijn per server locatie waar je verbinding mee maakt. Over het algemeen worden met Europese en Amerikaanse servers de hoogste snelheden behaald. Maar mocht u om wat voor reden dan ook voor een andere locaties kiezen, dan zal de snelheid alsnog ruim voldoende zijn om bijvoorbeeld video’s te streamen of te gamen.

Hoe zijn de servers van NordVPN – Servers

In 2020 is Nord VPN begonnen met een grote upgrade van haar servers. Hierbij worden de eerder gebruikte 1Gbps servers vervangen door nog betere 10Gbps servers. Op dit moment zijn nog niet alle servers vervangen. Eigenlijk maakt dit nu nog niet zo heel veel uit omdat 1Gbps servers ruim voldoende zijn. Echter, is dit een goede stap voor de toekomst wanneer bijvoorbeeld 5G de standaard zal worden.

Het aanbod van servers bij Nord VPN is erg groot met 5500 verspreid over 59 verschillende landen. Daarnaast maakt NordVPN gebruik van echte, fysieke servers. Dit in tegenstelling tot vaak gebruikte virtuele servers bij andere VPN aanbieders.

Hoe gebruiksvriendelijk is NordVPN? – Gebruiksgemak

Nord VPN is erg makkelijk in gebruik. Er zijn applicaties voor Mac, Windows, Android en iPhone. Uitleg staat in duidelijke taal omschreven en de apps zijn erg intuïtief in gebruik. Mocht je er toch niet uitkomen dan is er hulp van Nord VPN beschikbaar. Zo is er een zeer uitgebreide website beschikbaar met meer dan 500 pagina’s aan informatie. De klantenservice van Nord VPN is bereikbaar via e-mail en livechat, meestal krijg je binnen een aantal minuten al een reactie.

NordVPN is een van de meest gebruiksvriendelijke VPN aanbieders.

Wat kost NordVPN? – Prijs

De prijzen van Nord VPN zijn afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Wanner je een abonnement voor 2 jaar afsluit betaal je slechts €2,97 per maand. Een jaarabonnement kost €3,93 per maand en een maandabonnement €9,56 per maand. Kies dus altijd voor een twee jarig abonnement wanneer je het meeste voordeel wilt. Op dit moment is er een actie waarbij je bovenop je abonnement gratis maanden kan winnen. NordVPN zit qua prijs-kwaliteitverhouding erg goed.

Met 1 abonnement kun je NordVPN op maar liefst 6 apparaten installeren. Ook zijn er mogelijkheden om Nord VPN op een router te installeren waardoor alle apparaten op je netwerk gebruik maken van Nord VPN.

Netflix streamen met NordVPN

Veel mensen gebruiken VPN om een uitgebreider aanbod te hebben op streamingplatformen zoals Netflix. Zo kan het zijn dat in de Verenigde Staten afleveringen van jouw favoriete serie eerder verschijnen dan in Nederland. Met VPN proberen gebruikers deze geo- blokkade te omzeilen en zo toch gebruik te kunnen maken van het Amerikaanse aanbod. Streamingplatformen hebben uiteraard een reden om het aanbod per locatie te laten verschillen dus staan niet te springen om VPN oplossingen en deze werken dan ook niet altijd.

Nord VPN heeft een SmartPlay functie ontworpen om deze restricties te omzeilen. Gebruik maken van het uitgebreide aanbod van Netflix kan dus met Nord VPN. Ook het in Nederland steeds populairder wordende Disney Plus kent geen restricties met Nord VPN.

Nord VPN is dus uitermate geschikt om series en films te streamen.

Overige functies en toepassingen van NordVPN

Inmiddels mag het duidelijk zijn dat Nord VPN zeer veel functies aanbiedt om jouw online veiligheid en privacy te garanderen. Graag wil ik nog onderstaande 3 functies uitlichten omdat deze erg handig zijn en niet standaard bij VPN aanbieders.

Kill switch

Nord VPN heeft 2 kill switches die ervoor zorgen dat je nooit meer onveilig gebruik maakt van internet. Zo is er een als eerste de internet kill switch. De internet kill switch zorg ervoor dat wanneer de verbinding met Nord VPN wegvalt, automatisch internettoegang van je apparaat geweigerd wordt. Als tweede is er de app kill switch. Met de app kill switch worden geselecteerde apps gesloten nadat je verbinding met de VPN server is verbroken.

Met het inschakelen van kill switches ben je er dus zeker van enkel veilig en anoniem gebruik te maken van het internet.

CyberSec

Cybersec is een soort uitgebreide adblocker. Het zorgt ervoor dat alle ads en trackers worden geblokkeerd. Hierdoor heeft u minder last van ongewenste advertenties en hebben data-analyse programma’s geen toegang tot je internetgedrag.

Double VPN

Zoals wellicht al aan de naam af te leiden zorgt Double VPN ervoor dat je data over twee servers versleuteld wordt voordat je online gaat. Hierdoor ontstaat er nog een extra laag wat voor meer privacy zorgt en een vrijwel onhackbare situatie.

Eindoordeel NordVPN Review

Hierboven zijn slechts een aantal functies uitgelicht uit het zeer uitgebreide arsenaal dat Nord VPN te bieden heeft. Samengevat heeft Nord VPN het maximale wat een VPN provider te bieden heeft. Wil je aan de slag met VPN, wat zeker aan te raden is, dan is Nord VPN zonder twijfel een van de beste opties.

Het eindoordeel van Nord VPN is dan ook erg hoog met een 9.4!

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top