Beste Antivirus 2024

Wat is de beste antivirus van 2024? Ons panel heeft verschillende antivirus reviews geschreven en cijfers gegeven op vijf verschillende punten. Bescherming, functies, gebruiksgemak, ondersteuning en prijs. Wat voor jou de beste antivirus is hangt dus af van wat jij belangrijk vindt. Uiteraard is het wel belangrijk om rekening te houden met de bescherming die de antivirussoftware geeft omdat dit het belangrijkste doel van antivirus is. Hieronder wordt de door ons beoordeelde antivirus vergeleken.

Antivirus vergelijken

Aanbieder KasperskyEset
Bescherming 108.3
Functies 10 9
Gebruiksgemak 10 9
Ondersteuning 78
Prijs9 7.5
Beoordeling 9.28.4

Virusscanner vergelijken

Virusscanners zijn tegenwoordig onderdeel van uitgebreide antivirussoftware pakketten. Meestal bevatten deze veel meer dan enkel een virusscanner en/of firewall. Willen we toch een virusscanner vergelijken dan kijken we naar de beoordeling voor bescherming omdat de virusscanner hier onderdeel van is. Uit onze antivirus test blijken Kaspersky, Bitdefender en Eset pakketten de beste antivirus bescherming te bieden.

Goedkoopste antivirus

Wat is dan de goedkoopste antivirus? De goedkoopste antivirus is gratis en hier zijn tal van opties voor. Zo zijn Windows computers bijvoorbeeld standaard uitgerust met het gratis Windows Defender. Deze virusscanner is in staat goede basisbescherming te bieden maar betaalde pakketten bieden meestal meer bescherming en vooral tal van extra functies die bijdragen aan veilig internet en online privacy.

Van de betaalde pakketten is op dit moment van de door ons gereviewde producten Kaspersky Total Security zowel de goedkoopste antivirus als het antiviruspakket met de meeste functies. Ben jij op zoek naar de goedkoopste antivirus die een totaaloplossing biedt dan adviseer ik daarom ook Kaspersky Total Security. Tevens is deze ook, zoals je hierboven bij antivirus vergelijken kan zien, als beste beoordeelt.

Naast Windows Defender, hebben ook veel betaalde antivirusaanbieders een gratis variant in hun assortiment. Hoewel deze pakketten een flink aantal beperkingen hebben, je systeem wat trager kunnen maken, en veel reclame bevatten, kan het wel een optie zijn wanneer je jouw systeem beter wilt beschermen maar niet wilt betalen. Gratis antivirussoftware pakketten die wij aanraden zijn Bitdefender antivirus free edition en Kaspersky Security Cloud Free.

Antivirus Test

Bovenstaande cijfers zijn tot stand gekomen uit onze antivirus reviews. Hieruit blijken Kaspersky en Bitdefender de beste antivirus. Voor de onderbouwing hiervan, en om te zien welke producten zijn gebruikt in de antivirus test, raadt ik je aan de reviews te lezen.

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top