Bitdefender Review 2024

Bitdefender heeft naam opgebouwd als één van de meest betrouwbare antivirus programma’s. Alle reden dus om Bitdefender eens onder de loep te nemen. Ben jij benieuwd hoe goed Bitdefender beschermt, hoe gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning is, en wat functies en kosten zijn? Lees dan snel de Bitdefender review en ontdek of Bitdefender iets voor jou is!

Eindoordeel Bitdefender Review

Beoordeling 8.9

Bescherming8.5
Functies9
Gebruiksgemak9
Ondersteuning10
Prijs8

Hoe goed beschermt Bitdefender antivirus? – Bescherming

Het belangrijkste doel van antivirussoftware is natuurlijk om jou te beschermen tegen computervirussen en andere malware. In onderzoek van de consumentenbond uit 2021 bleken twee oplossingen als beste getest. Het ging om Bitdefender Internet Security en ESET. Zowel de gemiddelde beoordeling als de bescherming tegen malware kregen een 8,3 op een schaal van 1 tot 10. Volgens de Consumentenbond is Bitdefender Internet Security dus erg goed in het beschermen van je systemen.

Ook in de AV-test van het internationaal gerenommeerde The Independent IT-Security Institute uit Magdenburg komt Bitdefender Internet Security erg goed uit de bus. Voor bescherming gaven zij Bitdefender antivirus de maximaal mogelijke score van 6 punten.

Antivirussoftware hoort je systemen in eerste instantie te beschermen en daarin blijkt Bitdefender Internet Security erg goed. Naast een virusscanner en firewall hebben de meeste aanbieders van antivirussoftware tal van andere interessante functies. Hoe dit zit bij Bitdefender lees je in de volgende alinea.

Welke functies heeft Bitdefender? – Functies

Voor particulieren heeft Bitdefender een drietal oplossingen. Voor het uitlichten van een aantal functies nemen we het pakket Bitdefender Internet Security onder de loep. Het nog uitgebreidere pakket, Bitdefender Total Security, beschikt ook over al deze functies. Belangrijk te vermelden is dat het Internet Security pakket enkel op Windows computers te installeren is. Mocht je Bitdefender (ook) willen gebruiken op MacOS, Android of iPhone dan kan je kiezen voor Bitdefender Total Security.

Bitdefender VPN

Naast goede antivirussoftware is het zeer raadzaam om gebruik te maken van een vpn-verbinding om veilig internet en online privacy te waarborgen. Meestal wordt hiervoor een apart VPN abonnement afgesloten maar er zijn ook totaaloplossingen en daar is Bitdefender er één van. Voor veel mensen is het erg gemakkelijk dat met slechts één abonnement online veiligheid en online privacy zijn gewaarborgd.

Wanneer je Bitdefenter Internet Security of Total Security aanschaft krijg je hier ook Bitdefender VPN tot 200mbit/s bij. Samengevat zorgt VPN ervoor dat je anoniemer kan internetten en dat hackers moeilijker bij je data kunnen. Voor meer informatie raad ik aan onze pagina over VPN te lezen.

Ouderlijk toezicht

Wanneer je veilig internet voor kinderen belangrijk vindt is het raadzaam gebruik te maken van ouderlijk toezicht. Bij Bitdefender antivirus zit dit standaard inbegrepen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld McAfee antivirus waarbij je dit alleen bij een gezinsabonnement krijgt. Ouderlijk toezicht geeft tal van mogelijkheden om je kinderen veilig te laten internetten. Denk hierbij aan het blokkeren van bepaalde inhoud door middel van filters, het instellen van maximale schermtijden of het houden van toezicht op wat er afspeelt op het apparaat van je kinderen.

Webcambeveiliging

Helaas komt het steeds vaker voor dat webcams worden gehackt door middel van een zogenaamde Remote Acces Trojan (RAT). Wat er dan kan gebeuren is dat je met je eigen webcam gefilmd wordt zonder dat je dit door hebt. Het kan gebeuren dat u vervolgens gechanteerd wordt of gevraagd wordt een betaling te doen omdat deze video’s anders online worden gezet.

Gelukkig is de kans met goede antivirussoftware zoals bijvoorbeeld die van Bitdefender antivirus al een stuk kleiner dat zulke software geïnstalleerd wordt. Maar mocht hierdoor, of per ongeluk, toch jouw webcam aangaan dan ontvang je met webcambeveiliging van Bitdefender antivirus eerst een melding. U moet dan nog toestemming geven om verbinding te maken. Met deze webcambeveiliging voorkom je dus dat je webcam ongevraagd aan gaat.

Bitdefender Internet Security en Total Protection zijn enorm uitgebreide antivirus pakketten. Hierboven zijn slechts enkele functies die ik graag wilde benoemen. Voor een overzicht van alle functies raad ik aan te kijken op de website van Bitdefender.

Hoe gebruiksvriendelijk is Bitdefender? – Gebruiksvriendelijkheid

Om Bitdefender Internet Security te installeren heb je een account nodig om vervolgens de software te kunnen downloaden. Van het account maken tot het draaiende hebben van Bitdefender duurde slechts enkele minuten. Bitdefender is dus erg eenvoudig te installeren. Eenmaal geïnstalleerd kan je een korte rondleiding volgen en een eerste virusscan maken.

De interface van Bitdefender beschikt over grote duidelijke knoppen. Je kan hier indien gewenst zelf knoppen naar functies aan toevoegen zodat je jouw ideale dashboard kan creëren. Ook is het mogelijk om wanneer ouderlijk toezicht is ingeschakeld, andere apparaten op hetzelfde account te scannen op afstand. Dit is erg handig om bijvoorbeeld computers van je kinderen veilig te houden wanneer ze zelf geen scans maken.

Bitdefender is in meerdere talen beschikbaar waaronder het Nederlands. Samengevat is Bitdefender Internet Security erg gebruiksvriendelijk. Wel is het een groot minpunt dat gebruikers van Macbooks, Android of iPhone gebruik dienen te maken van het duurdere Total Protection abonnement.

Hoe goed is de ondersteuning bij Bitdefender? – Ondersteuning

Hoewel Bitdefender erg gebruiksvriendelijk is kan het natuurlijk zijn dat je alsnog vragen hebt. Mocht jij vragen hebben en ondersteuning zoeken dan heb je bij Bitdefender erg veel opties. Qua ondersteuningopties biedt Bitdefender alle opties die je als gebruiker kan wensen. Ondersteuning is op zeer veel manieren mogelijk. Zo is er uiteraard een kennisbank op de website en kan je vragen stellen op een speciaal community forum.

Mocht jij contact willen met een medewerker dan zijn er maar liefst drie opties om contact te leggen. Je kan zelf kiezen voor telefonisch contact, livechat of contact per e-mail. Over het algemeen heb je ook nog eens erg snel reactie. De kennisbank is in het Nederlands beschikbaar. Mocht jij live contact zoeken dan gaat dit meestal in het Engels.

Wat kost Bitdefender? – Prijs

De prijs van Bitdefender hangt af van het abonnement dat je afsluit. In deze Bitdefender review zijn wij uitgegaan van Bitdefender Internet Security. Dit abonnement kost het eerste jaar €29,99 en voor dit bedrag kan je het installeren op 3 Windows PC’s. Mocht jij meer apparaten willen gebruiken en/of gebruik willen maken van MacOS, Android of iPhone, dan kan je kiezen voor het Total Security abonnement. Hiervoor betaal je het eerste jaar €34,99.

Wanneer je meer op zoek bent naar een pure antivirusoplossing met beperkte privacy functies dan kan Bitdefender Antivirus Plus volstaan. Dit abonnement kost slechts €24,99 per jaar maar biedt wel beduidend minder functies dan de eerder genoemde twee.

Bitdefender Gratis | Bitdefender antivirus free edition

Ook zijn gratis versies over het algemeen een stuk minder gebruiksvriendelijk en dat is hier ook het geval. De gratis editie van Bitdefender is alleen in het Engels beschikbaar en toont veel reclame over onder andere de betaalde versies. Zelf zou ik Bitdefender gratis proberen als je eerst wilt zien wat Bitdefender te bieden heeft of absoluut geen geld wilt uitgeven aan antivirussoftware.

Mocht jij Bitdefender gratis willen gebruiken dan is er ook nog Bitdefender antivirus free edition. De gratis Bitdefender antivirus free edition beschermt ook goed tegen malware maar is toch echt wel een andere versie dan de betaalde pakketten. Zo is er bijvoorbeeld geen eigen firewall en belast het je systeem een stuk meer waardoor je pc wat traag kan worden.

Eindoordeel Bitdefender Review

Wanneer je gebruik wilt maken van antivirussoftware is Bitdefender één van beste opties die je hebt. Bitdefender beschermt je erg goed tegen malware, is super gebruiksvriendelijk en heeft uitmuntende ondersteuning. Daarnaast zijn er ongelofelijk veel handige functies waarvan in deze Bitdefender review er slechts enkele zijn uitgewerkt. De prijs is goed, maar voor wie dit er niet voor over heeft is er zelfs een versie van Bitdefender gratis beschikbaar. Houdt bij het aanschaffen van Bitdefender wel rekening met welke apparaten je de software wilt gebruiken omdat het kan zijn dat je bij MacOS, Android of iPhone de duurdere Total Protection versie nodig hebt.

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top