McAfee Antivirus Review 2024

McAfee was één van de allereerste antivirus aanbieders en werd daarmee marktleider. Inmiddels zijn er vele aanbieders bijgekomen maar blijft McAfee één van de populairste antivirusoplossingen. Hoe goed is McAfee Antivirus in 2024 en is dit iets voor jou? Je komt erachter door deze McAfee antivirus review te lezen!

Eindoordeel McAfee Review

Beoordeling 8.0

Bescherming8
Functies9
Gebruiksgemak8
Ondersteuning8
Prijs7

Hoe goed beschermt McAfee antivirus? – Bescherming

Met bescherming kijken we naar in welke mate McAfee antivirus in staat is om bescherming te bieden tegen allerlei verschillende malware. Malware staat voor malicious software en is een verzamelnaam voor alle software die schade kan aanrichten aan je systeem. Het gaat hier dus niet alleen om virussen maar ook om bijvoorbeeld ransomware, spyware of computerwormen.

In een onderzoek van de consumentenbond uit 2023 is McAfee antivirus hier uitvoerig op getest. In hun test is gekeken hoe goed McAfee Total Protection beschermt. In deze test is geprobeerd om malware te openen van verschillende bronnen zoals vanaf het internet, een usb-stick of harde schijf. Ook werd gekeken in welke mate phishing-websites werden geblokkeerd. De beoordeling voor bescherming was erg goed met gemiddeld een 8,1 op een schaal van 1 tot 10.

Ook komt McAfee antivirus erg goed uit de AV-test van het internationaal gerenommeerde Independent IT Institute uit het Duitse Magdeburg. Zij werken met een schaal van 1 tot 6 en beoordelen de bescherming van McAfee Total Protection met de maximale score van 6.

Welke functies heeft McAfee antivirus? – Functies

Antivirussoftware heeft natuurlijk als voornaamste doel je te beschermen tegen computervirussen en andere malware. Maar McAfee biedt meer dan dat om bij te dragen aan veilig internet. De belangrijkste functies worden hieronder uitgelicht.

McAfee Livesafe

McAfee Livesafe is het antivirusprogramma dat je krijgt wanneer je McAfee Total Protection aanschaft. Met McAfee Livesafe kan je meerdere apparaten beschermen met één abonnement. McAfee Livesafe gaat verder dan enkel het beschermen tegen malware. Zo zijn er ook tal van ingebouwde functies om privacy van uw online identiteit te waarborgen zoals bijvoorbeeld McAfee shredder waarmee gevoelige bestanden worden vernietigd.

McAfee wachtwoordbeheer

McAfee wachtwoordbeheer zorgt ervoor dat toegang tot je accounts beter beveiligd is. Over het algemeen zijn je accounts het best beschermt door te werken met sterke en verschillende wachtwoorden per account. Tegenwoordig hebben we zoveel accounts dat het bijna onmogelijk is al deze wachtwoorden te onthouden. Een wachtwoordmanager is hier een goede oplossing voor. McAfee wachtwoordbeheer is een veilige keuze en is onderdeel van McAfee Total Protection.

McAfee Safe Family

Veilig internet voor kinderen is een belangrijk thema binnen online veiligheid en hier speelt McAfee op in met McAfee Safe Family. Met McAfee Safe Family krijg je tal van functies om je kinderen beter te beschermen op internet. Zo is het mogelijk om ongewenste apps en websites te blokkeren, schermtijd te beperken of ouderlijk toezicht op online activiteiten van je kind te krijgen.

Hierboven staan slechts een beperkt aantal functies van wat McAfee antivirus allemaal te bieden heeft. Maar het is duidelijk dat McAfee antivirus, met het product Total Protection, erg ver gaat om je zo goed mogelijk te beschermen tegen gevaren op het internet. Voor het volledige overzicht van alle functies kan je terecht op de website van McAfee.

Hoe gebruiksvriendelijk is McAfee antivirus? – Gebruiksvriendelijkheid

McAfee installeren is vrij eenvoudig. Na het downloaden van de software op je systeem volgt een eenvoudige installatie en dit duurt meestal niet langer dan 10 minuten. Voor het gebruik van McAfee op uw telefoon download u eenvoudig de app uit de Play of App Store.

Er is een overzichtelijk dashboard met daarop de status en bevindingen van de antivirussoftware. Alle functies zijn terug te vinden al is dit soms wel even zoeken. Hoe je de software wilt gebruiken is helemaal naar wens aan te passen door middel van de uitgebreide instellingen.

Mijn advies is dan ook om direct na de installatie de instellingen na te lopen en te controleren of dit voldoet aan je voorkeuren. Aandachtspunten zijn hoe vaak, en op welk tijdstip je een virusscan wilt laten uitvoeren. Zorg ook tijdig voor updates van de virusscanner, bij voorkeur automatisch zodat dit niet vergeten wordt.

Een groot bijkomend voordeel van McAfee antivirus is dat de interface volledig in het Nederlands beschikbaar is!

Hoe goed is de ondersteuning bij McAfee antivirus? – Ondersteuning

McAfee antivirus is gebruiksvriendelijk en installatie is relatief eenvoudig. Toch kan het natuurlijk zijn dat je vragen of ondersteuning nodig hebt. De ondersteuningsmogelijkheden van McAfee antivirus zijn erg uitgebreid. Allereerst is op de website een uitgebreide veelgestelde vragen sectie en een community platform om je eigen vraag te stellen. Heb je liever direct contact? Dan is het mogelijk om via live chat of telefoon direct en 24/7 contact op te nemen met een medewerker, over het algemeen reageren zij binnen enkele minuten.

De ondersteuning van McAfee is erg goed en er zijn tal van mogelijkheden. Wel is het zo dat live chat en telefonisch contact meestal in het Engels zal zijn.

Wat kost McAfee Antivirus? – Prijs

Het product dat je koopt wanneer je McAfee antivirus wilt gebruiken is McAfee Total Protection. Naast het antivirusprogramma Live Safe, krijg je hier tal van functies bij waarvan er een aantal in dit artikel zijn uitgelicht. De prijs hangt af van op hoeveel apparaten je McAfee wilt gebruiken en ligt voor het eerste jaar tussen de €29,95 en €44,95. Bij het goedkoopste abonnement van €29,95 is McAfee Total Protection op 1 apparaat te gebruiken en bij het abonnement van €44,95 gaat het om een gezinsabonnement. Hierbij kunnen jij en je gezin gebruik maken van McAfee Total Protection op 10 apparaten en krijg je gezinsfuncties inbegrepen zoals McAfee Family Safe.

De prijs van McAfee Total Protection is gemiddeld in de markt. Er zijn tal van duurdere opties maar ook goedkopere abonnementen zoals bijvoorbeeld Kaspersky antivirus.

Eindoordeel McAfee Antivirus Review

McAfee antivirus is al jaren een uitstekende oplossing wanneer je op zoek bent naar antivirussoftware. McAfee antivirus geeft goede bescherming tegen malware en heeft daarnaast tal van extra functies die bijdragen en veilig internet en internet privacy. De interface en installatie zijn gebruiksvriendelijk en zelfs in het Nederlands beschikbaar. De mogelijkheden tot ondersteuning zijn erg uitgebreid maar bij live contact is dit wel in het Engels. Tot slot is de prijs van McAfee antivirus acceptabel maar er zijn voor wie dat wil ook goedkopere opties op de markt.

Het eindoordeel uit deze McAfee antivirus review is goed met een 8.0!

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top