ESET Review 2024

Eset behoort al jaren tot de beste antivirrusprogramma’s. Onlangs werd Eset Internet Security door de Consumentenbond gestest als één van de beste antivirus oplossingen. Om te achterhalen of dit terecht is behandel ik in deze Eset review de bescherming, functies, gebruiksgemak, ondersteuning en prijs van de Eset antivirus pakketten. In deze Eset review gaan we uit van het Eset Internet Security abonnement, tenzij anders vermeld. Lees snel de Eset review en kom erachter of Eset iets voor jou is!

Eindoordeel ESET Review

Beoordeling 8.4

Bescherming8.3
Functies9
Gebruiksgemak9
Ondersteuning8
Prijs7.5

Hoe goed beschermt Eset? – Bescherming

Eset heeft voor particulieren drie pakketten waarbij antivirus altijd een belangrijk onderdeel vormt. Eset antivirus zit in alle drie de pakketten inbegrepen. Bij antivirus gaat het er natuurlijk om hoe goed de software je beschermt tegen malware.Eset Internet Security scoort in onderzoek van de Consumentenbond uit 2023 behoorlijk hoog op bescherming tegen malware. De consumentenbond beoordeelt de bescherming met een 8,3 op een schaal van 1 tot 10.

Ook in de meest recente AV-test van het internationaal gerenommeerde The Independent IT-Security Institute uit het Duitse Magdenburg soort Eset Internet Security erg goed op het onderdeel protection. Zij geven de bescherming een 5,5 maar werken met een schaal van 1 tot 6.

Al met al lijkt het dus erg goed te zitten met de bescherming die Eset te bieden heeft.

Welke functies heeft Eset? – Functies

Eset Internet Security heeft ontzettend veel interessante interessante functies. Hieronder worden een aantal functies waarvan ik denk dat deze het vermelden waard zijn uitgelicht. Merk op dat deze functies beschikbaar zijn bij de Eset Internet Security en Eset Smart Security Premium pakketten. Het goedkopere Eset antiviruspakket ESET NOD32 antivirus beperkt zich zoals de naam doet vermoeden puur tot antivirus oplossingen en heeft deze functies niet.

Eset Veilig Internetbankieren

Eset veilig internetbankieren is een geliefde functie van Eset Internet Security. Eset veilig internetbankieren zorgt ervoor dat alle transacties gebeuren in een vertrouwde en beveiligde omgeving. Bij het doen van een transactie wordt automatisch een veilige browser geopend. Deze beveiligde browser versleuteld de verbinding tussen jouw toetsenbord en de browser. Op deze manier vormt Eset veilig internetbankieren een extra beschermlaag tegen bijvoorbeeld keyloggers en kunt u veilig internetbankieren.

Eset Ouderlijk Toezicht

Mocht jij kinderen hebben dan is het belangrijk te zorgen voor veilig internet voor kinderen. Iets wat hier zeker bij kan helpen is ouderlijk toezicht van Eset. De ouderlijk toezicht module bevat internetfilters die ervoor zorgen dat jouw kinderen geen websites kunnen openen met gevoelige of schadelijke inhoud. Je kan zelf een profiel opstellen over wanneer en hoe streng Eset ouderlijk toezicht websites moet blokkeren. Eset ouderlijk toezicht kan ook een suggestie van zo’n profiel doen aan de hand van de leeftijd van jouw kind.

Eset webcambeveiliging

Met Eset webcambeveiliging wordt voorkomen dat mensen ongewenst jouw webcam activeren en zo kunnen meekijken. Het gebeurt helaas regelmatig dat middels een RAT (Remote Acces Trojan) webcams worden gehackt en er privacy- gevoelige opnamen worden gemaakt. Meestal dreigt de hacker vervolgens deze video’s te publiceren tenzij er een bepaald bedrag overgemaakt wordt. Met goede antivirussoftware zoals bijvoorbeeld die van ESET is de kans gelukkig al erg klein dat dit soort software kan worden geïnstalleerd op jouw PC.

Echter, om je zo goed mogelijk te beschermen is er ook nog ESET webcambeveiliging. Eset geeft dan een melding wanneer de webcam aangezet wordt. Op dat moment kan je nog kiezen om de verbinding te accepteren of te blokkeren. Op deze manier kan jouw webcam dus niet ongewenst geactiveerd worden.

Hierboven staan slechts drie functies die Eset te bieden heeft. Dit is nog lang niet alles wat er is, maar om deze Eset review overzichtelijk te houden behandel ik niet alles. Ben jij benieuwd naar alle functies die de verschillende pakketten van Eset bevatten bekijk dan op de website alle functies.

Hoe gebruiksvriendelijk is Eset? – Gebruiksvriendelijkheid

De interface van Eset Internet Security is erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Functies staan mooi weergeven en er staat een korte uitleg bij wat zij inhouden. Ook kan je duidelijk de resultaten van de laatste scans zien en mochten er bedreigingen gevonden zijn die nog actie nodig hebben dan kan je deze direct terugvinden onder de knop action after scan.

Eset heeft alles mooi weergeven zonder te veel poespas wat naar mijn mening de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Eset Internet Security is op Windows en Mac-systemen te gebruiken, ook is er een eenvoudig te gebruiken app voor Android toestellen. Het mooie is dat de software ook nog eens volledig in het Nederlands beschikbaar is waardoor je hier makkelijk mee uit de voeten kan!

Hoe goed is de ondersteuning bij Eset? – Ondersteuning

Hoewel Eset Internet Security erg gebruiksvriendelijk is kan je natuurlijk altijd nog met vragen zitten en hier ondersteuning voor nodig hebben. Hiervoor heeft Eset diverse opties. Allereerst is op de website een behoorlijke Nederlandse kennisbank. Hoewel deze kennisbank niet de aller uitgebreidste is die ik heb gezien kan je wel alle basisinformatie over bijvoorbeeld de functies en hoe je deze in kan stellen terugvinden.

Mocht je contact met een medewerker zoeken dan zijn er verschillende opties. Zo kan je contact zoeken per e-mail, of kan je chatten via Social Media of WhatsApp. Mocht jij liever telefonisch contact hebben dan is dat ook mogelijk. De verschillende ondersteuningsopties zijn dus ruim voldoende. Wel is het zo dat deze opties enkel op kantoortijden en zaterdagmiddag beschikbaar zijn. Voor de meeste mensen zal dit geen probleem zijn maar er zijn andere antivirus aanbieders die wel 24/7 bereikbaar zijn. Mocht je live ondersteuning zoeken dan zal dit meestal in het Engels zijn.

Wat kost Eset? – Prijs

Eset heeft een aantal verschillende producten en de prijzen lopen dan ook uiteen. In deze Eset review zijn we uitgegaan van Eset Internet Security. Dit pakket kost €39,99 per jaar en hiervoor kan je 1 apparaat beveiligen. Mocht je Eset op meerdere apparaten tegelijk willen gebruiken dan zal je de licentie moeten upgraden. Hiervoor betaal je gelukkig niet nogmaals het volledige bedrag, hoe meer licenties je koopt hoe hoger de korting op de volgende is.

Naast Internet Security is er ook het nog uitgebreidere Eset Smart Security Premium van €49,99 per jaar. Dit pakket heeft alles wat Eset Internet Security heeft. Daarnaast krijg je er extra functies bij om wachtwoorden en persoonsgegevens te beschermen zoals een Password Manager en Eset Secure Data.

Tot slot is er Eset NOD32 Antivirus. Deze versie is pure antivirussoftware zonder al te veel extra functies. Deze versie is dan ook het voordeligst en kost €29,98 per jaar.

Eset heeft een aantal van de beste antivirusoplossingen in de markt en dat is ook terug te zien in de prijzen die zij hiervoor vragen. Qua prijs behoort Eset tot de duurdere aanbieders maar hier krijg je dan ook zeer veel voor terug. Uiteraard kan het zijn dat je nog meer wilt weten over Eset voor je besluit tientallen euro’s te investeren. Dan is er goed nieuws, alle Eset pakketen zijn nu 30 dagen gratis uit te proberen!

Eset online scanner

Naast dat je al Eset haar pakketten gratis kan proberen is er ook nog de gratis Eset Online Scanner. De Eset Online Scanner is bijvoorbeeld erg handig als je vermoed dat je nu al malware op je computer hebt staan. Eset Online Scanner is gratis en voert een eenmalig een volledige scan uit op jouw systeem en kan, indien gewenst, schadelijke bestanden direct verwijderen. Mocht jij een scan willen maken van je computer en kennis willen maken met Eset dan is de Eset Online Scanner mogelijk interessant.

Eindoordeel ESET Review

Eset Internet Security is een ijzersterk antivirusprogramma. De bescherming, de functies en het gebruiksgemak zijn erg goed. Wel is het zo dat Eset minder goed bereikbaar is qua ondersteuning dan een aantal van haar concurrenten, doordat zij met openingstijden werken. Ook zijn licenties relatief duur en zonder bijbetaling op slechts één apparaat tegelijk te gebruiken, hierdoor is de software één van de duurdere opties in de markt.

Mochten prijs en ondersteuning niet zoveel voor je uitmaken dan is ESET één van de beste opties die er is. Mocht jij wat minder willen besteden aan antivirussoftware en/of ondersteuning buiten kantoortijden belangrijk vinden dan zijn er mogelijk betere opties.

Wil jij zelf aan de slag met één van de Eset antivirusproducten, probeer het dan nu 30 dagen gratis!

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top