Kaspersky Review 2021

Kaspersky is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest gebruikte antivirusoplossingen in de markt. Hoe goed is Kaspersky nou echt? Tijd om Kaspersky eens onder de loep te nemen. In deze Kaspersky review behandelen we de bescherming, functies, gebruiksvriendelijkheid, ondersteuning en prijs van Kaspersky antivirus oplossingen.

Op moment van schrijven is het meest uitgbereide pakket van Kaspersky, Kaspersky Total Security, voordeliger dan het iets minder uitgebreide Kaspersky Internet Security. Daarom gaan we in deze Kaspersky review uit van Kaspersky Total Security.

Eindoordeel Kaspersky Review

Beoordeling 8.9

Bescherming8.5
Functies10
Gebruiksgemak10
Ondersteuning7
Prijs9

Hoe goed beschermt Kaspersky? – Bescherming

Het belangrijkst van antivirus is natuurlijk dat de software je beschermt tegen malware. Kaspersky heeft drie programma’s op de markt die allen de Real-Time Antivirus, Anti-Phishing en Performance Optimization modules bevatten. Qua bescherming zouden alle drie de pakketten dus in staat moeten zijn jouw apparaten te beschermen tegen malware, maar hoe goed is deze bescherming?

Heel goed, blijkt uit de antivirus test van de Consumentenbond uit februari 2021. Zij geven aan de hand van een web test, handmatige scan, usb-test en phishing test een cijfer voor bescherming en kwamen uit op een gemiddelde score van 8.1 op schaal van 1 tot 10. Hiermee behoort Kaspersky tot één van de best beoordeelde beschermingen in de markt.

In de AV-test van de The Independent IT-security Institute krijgt Kaspersky voor protection de maximale score van 6 punten op schaal van 1 tot 6. Overigens krijgt Kaspersky in deze test dezelfde maximale score voor Performance en Usability en werd daarmee beoordeeld als één van de beste antivirusoplossingen.

In de onderzoeken van de Consumentenbond en The Independent IT-Security Institute is getest met Kaspersky Internet Security. De anitivirusmodule, en daarmee bescherming tegen malware, is dezelfde bij de producten Kaspersky Antivirus en Kaspersky Total Security. Kaspersky Total Security biedt nog een aantal extra functies bovenop Internet Security. Deze komen aan bod in de volgende alinea.

Welke functies heeft Kaspersky? – Functies

Tegenwoordig bieden de meeste antiviruspakketten veel meer dan alleen bescherming tegen malware. Zo zijn er vaak allerlei extra functies beschikbaar die bijdragen aan veilig internet en internet privacy. In het geval van Kaspersky, en in het bijzonder Kaspersky Total Security, zijn dit zeer veel functies. Hieronder behandel ik de belangrijkste en meest uitzonderlijke. Dit zijn tevens de functies die Kaspersky Total Security onderscheiden van Kaspersky Internet Security.

kaspersky-review

Kaspersky VPN

Een vpn-verbinding is enorm handig, en wat mij betreft een must, voor je online privacy. Als basis advies voor veilig en privacy op internet geef ik altijd bewust omgaan met internet en zorg dragen voor goede antivirus en VPN. Voor VPN zijn tal van aanbieders die je ook terug kan vinden in de VPN Reviews. Maar mocht jij het Total Security pakket afsluiten dan zit hier Kaspersky VPN bij inbegrepen. Wel is het zo dat dit tot 300MB per dag gratis is.

Maak jij pas kennis met VPN of mocht je VPN willen gebruiken om anoniem te surfen dan zal de 300MB meestal voldoende zijn. Wil jij VPN gebruiken om bijvoorbeeld buitenlandse Netflix te streamen dan zal je hier waarschijnlijk niet voldoende aan hebben.

Kaspersky VPN is een interessante functie voor wie nog geen VPN heeft en met slechts één product antivirus en VPN op orde wilt hebben!

Kaspersky Password Manager

Wachtwoorden zijn erg belangrijk om te voorkomen dat ongewenste gasten inloggen in je accounts. Hackers maken gebruik van tools zoals bijvoorbeeld een Keylogger die in korte tijd allerlei veelvoorkomende combinaties van wachtwoorden kan uitproberen op jouw accounts. Om te voorkomen dat zij hiermee in jouw accounts kunnen komen is het advies om altijd gebruik te maken van lange, niet te raden wachtwoorden en deze ook onderling van elkaar te laten verschillen.

Dit klinkt denk ik logisch, maar ik begrijp ook dat wij tegenwoordig gebruik maken van zoveel accounts dat het vrijwel onmogelijk is om voor elk account een sterk en uniek wachtwoord te onthouden. Opschrijven is dan een idee maar als een kwaadwillend persoon dit briefje of document vindt kan deze alsnog bij jouw accounts. Een oplossing voor dit probleem is Kaspersky Password Manager! Een wachtwoordmanager onthoudt al jouw wachtwoorden en vult deze indien gevraagd automatisch in. Uiteraard werkt deze wachtwoordmanager alleen op jouw apparaten waardoor een hacker vanaf een extern apparaat niet bij de wachtwoordmanager kan en dus niet in je accounts kan komen.

Mocht jij Kaspersky en Kaspersky Password Manager gebruiken op meerdere apparaten dan kan je deze laten synchroniseren met elkaar. Zo kan jij vanaf je eigen apparaten toegang krijgen tot al je accounts met sterke, unieke en moeilijk te raden wachtwoorden!

Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids bevat allerlei functies om veilig internet voor kinderen te bevorderen. Met Kaspersky Safe Kids is het mogelijk om een filter op apparaten van jouw kinderen in te stellen die toegang tot websites voor volwassenen blokkeert. Ook kan je ouderlijk toezicht instellen waarmee je inzicht krijgt in het online gedrag van jouw kind en kan je indien gewenst een maximale schermtijd instellen. Uniek van Kaspersky Safe Kids is dat het zelfs mogelijk is om jouw kinderen te volgen door middel van GPS-tracking.

Voor al deze functies, en in het bijzonder de laatste, geldt dat je uiteraard zelf kan bepalen waar je wel of geen gebruik van maakt. De mogelijkheden zijn er in ieder geval enorm en kunnen zeker bijdragen aan een veiliger internet voor kinderen!

Kaspersky producten, en in het bijzonder Kaspersky Total Security bevatten zeer veel functies. Om deze kaspersky review overzichtelijk te houden richt ik mij alleen op de meest unieke functies. Voor een overzicht van alle functies en het verschil tussen de pakketten raad ik aan een kijkje te nemen op de website.

Hoe gebruiksvriendelijk is Kaspersky? – Gebruiksvriendelijkheid

De interface van Kaspersky is erg overzichtelijk. Je ziet een duidelijk overzicht van alle mogelijke toepassingen in jouw pakket. Mocht jij gebruik maken van een goedkoper pakket dan beperkt het zich tot deze functies, in plaats van dat functies uit duurdere pakketten uitgegrijsd worden vertoond. Dit maakt het erg gebruiksvriendelijk.

kaspersky-total-security-menu

Andersom geldt wel dat niet alle functies die je tot je beschikking hebt direct ziet weergeven. Ergens is dit niet te voorkomen omdat dit er zo veel zijn! Maar het is wel raadzaam om na installatie te kijken bij meer tools om te voorkomen dat jij over tools beschikt waarvan je niet afweet van het bestaan! De belangrijkste functies zoals het updaten van de virusscanner of het maken van een scan zijn wel direct in het dashboard terug te vinden.

Zoals gezegd is de interface erg overzichtelijk en werkt het vanaf het eerste moment zeer intuïtief. Kaspersky Internet Security is te gebruiken op Windows, MacOS en Android toestellen. Kaspersy Total Security is naast deze systemen ook te gebruiken op IoS.

Daar komt nog eens bij dat de software op al deze apparaten volledig in het Nederlands beschikbaar is. Al met al kan ik niet anders dan concluderen dat de gebruiksvriendelijkheid van Kaspersky uitmuntend is!

Hoe goed is de ondersteuning bij Kaspersky? – Ondersteuning

Zoals gezegd is Kaspersky erg gebruiksvriendelijk maar het kan natuurlijk altijd nog zijn dat je vragen hebt. Wanneer je ondersteuning nodig hebt bij Kaspersky producten zijn er verschillende opties. Zo is een uitgebreide kennisbank waarin je alles kan vinden over installaties per apparaat, en functies. Ook is er een uitgebreide veelgestelde vragen sectie.

Mocht jij ondersteuning van een medewerker nodig hebben dan zijn de opties om dit per e-mail, telefoon of livechat te hebben. Over het algemeen zijn er korte wachttijden, bij telefonisch contact of livechat heb je meestal binnen 5 minuten een reactie. Kies jij ervoor om je vraag te mailen dan heb je normaal gesproken binnen 24 uur een reactie.

kaspersky-reports

Ondersteuningsmogelijkheden zijn dus uitgebreid en medewerkers zijn in staat je goed te helpen. Wel is het zo dat livechat en telefoonlijn beperkt geopend zijn namelijk van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:30. Dit is anders dan bij een aantal concurrenten die soms 24/7 bereikbaar zijn. Ook is de ondersteuning over het algemeen in het Engels.

Wat kost Kaspersky? – Prijs

Als we kijken naar wat Kaspersky kost voor consumenten dan ligt dit uiteraard aan het product dat je afsluit. Om aan te geven wat Kaspersky kost gaan we uit van drie producten. Kaspersky Antivirus, Internet Security en Total Security. Met Kaspersky antivirus krijg je modules gericht op bescherming tegen malware, deze is het goedkoopst en kost €29,95 per jaar per PC. Voor alle pakketten geldt als jij de software wilt gebruiken op meerdere apparaten je een uitgebreidere licentie nodig hebt. Gelukkig betaal je niet steeds de volledige prijs. Hoe meer apparaten hoe groter de korting op de licentie is.

kaspersky-review-2021

Het populaire en uitgebreidere Kaspersky Internet Security kost €49,95 per jaar. Hiervoor krijg je allerlei extra functies gericht op veilig internet. Echter, het meest uitgebreide product Kaspersky Total Security is op dit moment voordeliger en kost slecht €29,97 per jaar. Dit is 2 cent duurder dan het antiviruspakket en hiervoor krijg je ongelofelijk veel extra functies zoals je hierboven in deze Kaspersky review hebt kunnen lezen.

Zoals de naam doet vermoeden is Kaspersky Total Security een totaaloplossing en met een prijs van €29,97 per jaar is deze een stuk goedkoper dan totaaloplossingen van concurrenten zoals Bitdefender, Eset en McAfee! De prijs is dus erg goed.

Kaspersky Security Cloud Free

Dan is er nog een gratis Kaspersky oplossing genaamd Kaspersky Security Cloud Free. Kaspersky Security Cloud Free is een gratis virusscanner zonder extra functies of firewall. Zoals meestal bij gratis virusscanners krijg je wel redelijk wat reclame en dat is bij Kaspersky Security Cloud Free niet anders. Reclames die je in de software zult tegenkomen gaan over betaalde versies en/of losse modules zoals bijvoorbeeld Kaspersky Password Manager.

Mocht jij op zoek zijn naar een gratis virusscanner dan is Kaspersky Security Cloud Free wellicht je beste keus. Uit het onderzoek van de Consumentenbond kwam Kaspersky Security Cloud Free zelfs uit de bus als beste koop. Wanneer je een gratis virusscanner wilt gebruiken maar geen reclame wilt dan is Bitdefender antivirus free edition een alternatief omdat je hier reclame kan uitschakelen.

Functies uitgelicht in deze Kaspersky review vindt je niet terug in Kaspersky Security Cloud Free.

Eindoordeel Kaspersky Review

Kaspersky biedt, met in het bijzonder Kaspersky Total Security, ijzersterke antivirussoftware. De bescherming behoort tot de besten in de markt. Kaspersky Total Security heeft ongelofelijk veel en uitgebreide functies en is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. De ondersteuning is goed maar wel enkel aanwezig tijdens aangewezen uren en Engelstalig. Momenteel is Kaspersky Total Security één van de voordeligste door mij gereviewde betaalde antiviruspakketten. Je krijgt dus erg veel voor een voordelige prijs. Kaspersky behoort tot de beste antivirusproducten!

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top