Kaspersky Review 2024

Kaspersky is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest gebruikte antivirusoplossingen in de markt. Hoe goed is Kaspersky nou echt? Tijd om Kaspersky eens onder de loep te nemen. In deze Kaspersky review behandelen we de bescherming, functies, gebruiksvriendelijkheid, ondersteuning en prijs van Kaspersky antivirus oplossingen.

In deze review gaan beoordelen we het meest uitgebreide abonnement van Kaspersky, Kaspersky Premium.

Eindoordeel Kaspersky Review

Beoordeling 9.2

Bescherming10
Functies10
Gebruiksgemak10
Ondersteuning7
Prijs9

Hoe goed beschermt Kaspersky? – Bescherming

Het belangrijkst van antivirus is natuurlijk dat de software je beschermt tegen malware. Kaspersky heeft drie programma’s op de markt die allen de Real-Time Antivirus, Anti-Phishing en Performance Optimization modules bevatten. Qua bescherming zouden alle drie de pakketten dus in staat moeten zijn jouw apparaten te beschermen tegen malware, maar hoe goed is deze bescherming?

Heel goed, bljkt uit de meest recente AV-test van het gerenomeerde The Independent IT-security Institute. Kaspersky antivirus krijgt voor protection de maximale score van 6 punten op schaal van 1 tot 6. Overigens krijgt Kaspersky in deze test dezelfde maximale score voor Performance en Usability en werd daarmee beoordeeld als één van de beste antivirusoplossingen.

De anitivirusmodule, en daarmee bescherming tegen malware, is dezelfde bij de producten Kaspersky standaard, plus en premium. Kaspersky Plus, en met name Premium, bieden nog een aantal extra functies bovenop de antivirus. Een aantal hiervan worden uitgelicht in de volgende alinea’s.

Welke functies heeft Kaspersky? – Functies

Tegenwoordig bieden de meeste antiviruspakketten veel meer dan alleen bescherming tegen malware. Zo zijn er vaak allerlei extra functies beschikbaar die bijdragen aan veilig internet en internet privacy. In het geval van Kaspersky, en in het bijzonder Kaspersky Premium, zijn dit zeer veel functies. Hieronder behandel ik de belangrijkste en meest uitzonderlijke. Dit zijn tevens de functies die Kaspersky Plus en Premium onderscheiden van Kaspersky Standard.

kaspersky-review

Kaspersky VPN

Een vpn-verbinding is enorm handig, en wat mij betreft een must, voor je online privacy. Als basis advies voor veilig en privacy op internet geef ik altijd bewust omgaan met internet en zorg dragen voor goede antivirus en VPN. Voor VPN zijn tal van aanbieders die je ook terug kan vinden in de VPN Reviews. Maar mocht jij het Premium- of Plus pakket afsluiten dan zit hier Kaspersky VPN bij inbegrepen.

Naast privacy maakt VPN het mogelijk om bijvoorbeeld buitenlandse Netflix te streamen. Kaspersky VPN is een interessante functie voor wie nog geen VPN heeft en met slechts één product antivirus en VPN op orde wilt hebben!

Kaspersky Veiligheidscheck voor wachtwoorden

Wachtwoorden zijn erg belangrijk om te voorkomen dat ongewenste gasten inloggen in je accounts. Hackers maken gebruik van tools zoals bijvoorbeeld een Keylogger die in korte tijd allerlei veelvoorkomende combinaties van wachtwoorden kan uitproberen op jouw accounts. Om te voorkomen dat zij hiermee in jouw accounts kunnen komen is het advies om altijd gebruik te maken van lange, niet te raden wachtwoorden en deze ook onderling van elkaar te laten verschillen.

Dit klinkt denk ik logisch, maar ik begrijp ook dat wij tegenwoordig gebruik maken van zoveel accounts dat het vrijwel onmogelijk is om voor elk account een sterk en uniek wachtwoord te onthouden. De Kaspersky veiligheidscheck controleert de veiligheidsstatus van wachtwoorden en identificeert wachtwoorden die mogelijk zijn aangetast of gemakkelijk te kraken zijn.

Een extra oplossing voor dit probleem is Kaspersky Password Manager! Een wachtwoordmanager onthoudt al jouw wachtwoorden en vult deze indien gevraagd automatisch in. Uiteraard werkt deze wachtwoordmanager alleen op jouw apparaten waardoor een hacker vanaf een extern apparaat niet bij de wachtwoordmanager kan en dus niet in je accounts kan komen.

Mocht jij Kaspersky en Kaspersky Password Manager gebruiken op meerdere apparaten dan kan je deze laten synchroniseren met elkaar. Zo kan jij vanaf je eigen apparaten toegang krijgen tot al je accounts met sterke, unieke en moeilijk te raden wachtwoorden! De Kaspersky Password Manager is als losse module verkrijgbaar voor €13,44 per jaar.

Kaspersky Safe Kids

Kaspersky Safe Kids bevat allerlei functies om veilig internet voor kinderen te bevorderen. Met Kaspersky Safe Kids is het mogelijk om een filter op apparaten van jouw kinderen in te stellen die toegang tot websites voor volwassenen blokkeert. Ook kan je ouderlijk toezicht instellen waarmee je inzicht krijgt in het online gedrag van jouw kind en kan je indien gewenst een maximale schermtijd instellen. Uniek van Kaspersky Safe Kids is dat het zelfs mogelijk is om jouw kinderen te volgen door middel van GPS-tracking.

Voor al deze functies, en in het bijzonder de laatste, geldt dat je uiteraard zelf kan bepalen waar je wel of geen gebruik van maakt. De mogelijkheden zijn er in ieder geval enorm en kunnen zeker bijdragen aan een veiliger internet voor kinderen!

Kaspersky safe kids is als losse module te koop voor €24,99 per jaar. Echter, wanneer je Kaspersky Premium afsluit is Kaspersky Safe Kids het eerste jaar volledig gratis!

Kaspersky producten, en in het bijzonder Kaspersky Premium bevatten zeer veel functies. Om deze kaspersky review overzichtelijk te houden richt ik mij alleen op de meest unieke functies. Voor een overzicht van alle functies en het verschil tussen de pakketten raad ik aan een kijkje te nemen op de website.

Hoe gebruiksvriendelijk is Kaspersky? – Gebruiksvriendelijkheid

De interface van Kaspersky is erg overzichtelijk. Je ziet een duidelijk overzicht van alle mogelijke toepassingen in jouw pakket. Mocht jij gebruik maken van een goedkoper pakket dan beperkt het zich tot deze functies, in plaats van dat functies uit duurdere pakketten uitgegrijsd worden vertoond. Dit maakt het erg gebruiksvriendelijk.

kaspersky-total-security-menu

Andersom geldt wel dat niet alle functies die je tot je beschikking hebt direct ziet weergeven. Ergens is dit niet te voorkomen omdat dit er zo veel zijn! Maar het is wel raadzaam om na installatie te kijken bij meer tools om te voorkomen dat jij over tools beschikt waarvan je niet afweet van het bestaan! De belangrijkste functies zoals het updaten van de virusscanner of het maken van een scan zijn wel direct in het dashboard terug te vinden.

Zoals gezegd is de interface erg overzichtelijk en werkt het vanaf het eerste moment zeer intuïtief. Kaspersky is te gebruiken op Windows, MacOS en Android en IoS toestellen.

Daar komt nog eens bij dat de software op al deze apparaten volledig in het Nederlands beschikbaar is. Al met al kan ik niet anders dan concluderen dat de gebruiksvriendelijkheid van Kaspersky uitmuntend is!

Hoe goed is de ondersteuning bij Kaspersky? – Ondersteuning

Zoals gezegd is Kaspersky erg gebruiksvriendelijk maar het kan natuurlijk altijd nog zijn dat je vragen hebt. Wanneer je ondersteuning nodig hebt bij Kaspersky producten zijn er verschillende opties. Zo is een uitgebreide kennisbank waarin je alles kan vinden over installaties per apparaat, en functies. Ook is er een uitgebreide veelgestelde vragen sectie.

Mocht jij ondersteuning van een medewerker nodig hebben dan zijn de opties om dit per e-mail, telefoon of livechat te hebben. Over het algemeen zijn er korte wachttijden, bij telefonisch contact of livechat heb je meestal binnen 5 minuten een reactie. Kies jij ervoor om je vraag te mailen dan heb je normaal gesproken binnen 24 uur een reactie.

kaspersky-reports

Ondersteuningsmogelijkheden zijn dus uitgebreid en medewerkers zijn in staat je goed te helpen. Wel is het zo dat livechat en telefoonlijn beperkt geopend zijn namelijk van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 18:30. Dit is anders dan bij een aantal concurrenten die soms 24/7 bereikbaar zijn. Ook is de ondersteuning over het algemeen in het Engels.

Wat kost Kaspersky? – Prijs

Als we kijken naar wat Kaspersky kost voor consumenten dan ligt dit uiteraard aan het product dat je afsluit. Om aan te geven wat Kaspersky kost gaan we uit van drie producten. Kaspersky standard, Plus en Premium. Met Kaspersky standard krijg je modules gericht op bescherming tegen malware, deze is het goedkoopst en kost €29,99 per jaar voor 1 apparaat. Voor alle pakketten geldt als jij de software wilt gebruiken op meerdere apparaten je een uitgebreidere licentie nodig hebt. Gelukkig betaal je niet steeds de volledige prijs. Hoe meer apparaten hoe groter de korting op de licentie is.

kaspersky-review-2021

Het populaire en uitgebreidere Kaspersky Premium Security kost €47,99 per jaar. Hiervoor krijg je allerlei extra functies gericht op veilig internet. Ook is de module Kaspersky Safe Kids het eerste jaar bij dit abonnement inbegrepen. Tot slot is er nog een abonnement tussen Standard en Premium in genaamd Plus. Dit pakket bestaat voornamelijk uit alles uit het standaard pakket plus VPN en controle op gegevenslekken. Dit abonnement is verkrijgbaar vanaf €38,99..

Prijzen van antivirussoftware liggen anno 2023 vrij dicht tegen elkaar. Over het algemeen is Kaspersky iets goedkoper dan andere toppers zoals bijvoorbeeld Eset. De prijs is dus erg goed.

Kaspersky Free

Dan is er nog een gratis Kaspersky oplossing genaamd Kaspersky Free. Kaspersky Free is een gratis virusscanner zonder extra functies. Zoals meestal bij gratis virusscanners krijg je wel redelijk wat reclame en dat is bij Kaspersky Free niet anders. Reclames die je in de software zult tegenkomen gaan over betaalde versies en/of losse modules zoals bijvoorbeeld Kaspersky Password Manager.

Mocht jij op zoek zijn naar een gratis virusscanner dan is Kaspersky Free wellicht je beste keus. Uit een eerder onderzoek van de Consumentenbond kwam Kaspersky Free zelfs uit de bus als beste koop.

Functies uitgelicht in deze Kaspersky review vindt je niet terug in Kaspersky Free.

Eindoordeel Kaspersky Review

Kaspersky biedt, met in het bijzonder Kaspersky Premium, ijzersterke antivirussoftware. De bescherming behoort tot de besten in de markt. Kaspersky Premium heeft ongelofelijk veel en uitgebreide functies en is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. De ondersteuning is goed maar wel enkel aanwezig tijdens aangewezen uren en Engelstalig. Momenteel is Kaspersky één van de voordeligste door mij gereviewde betaalde antiviruspakketten. Je krijgt dus erg veel voor een voordelige prijs. Kaspersky behoort tot de beste antivirusproducten!

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top