CyberGhost Review 2024

CyberGhost is wereldwijd één van de meest gebruikte VPN oplossingen. CyberGhost belooft razendsnelle servers, ongeëvenaarde VPN protocollen en absolute privacy. Of zij deze beloftes kunnen waarmaken en hoe wij het gebruik beoordelen lees je in deze CyberGhost review!

Eindoordeel CyberGhost Review

Beoordeling 9.0

Betrouwbaarheid9
Snelheid8
Servers10
Gebruiksgemak9
Prijs9

Hoe betrouwbaar is CyberGhost? – Betrouwbaarheid

CyberGhost is een groot voorstander van anonimiteit op internet. Zoals aangegeven beloven zij dan ook absolute privacy. Hoe goed je online privacy is hangt natuurlijk ook af van je eigen gebruik, maar CyberGhost heeft wel een aantal speerpunten om je hierbij te helpen. Zo zijn ze transparant wanneer zij aanvragen krijgen over persoonsgegevens van het DMCA (Digital Millennium Copyright Act), politie of overheid. In het vrij opvraagbare transparency report kan je zien hoe zij hiermee om gaan. Hieruit blijkt dat zij nooit gegevens verstrekken. Ook is het zo dat CyberGhost geen IP-logs bijhoudt, hierdoor zijn er überhaupt geen persoonsgegevens om te delen met de eerder genoemde, en andere, partijen. Bovenstaande punten zijn natuurlijk erg goed voor CyberGhost haar betrouwbaarheid!

CyberGhost is gevestigd in Roemenië, daarmee is het één van de weinige grote vpn partijen die in Europa gevestigd is. Mede door deze Europese ligging, heeft CyberGhost de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) het beste geïmplementeerd. De AVG is een Europese privacy wet die zorgt draagt over de bescherming van persoonsgegevens op het internet.

CyberGhost gaat erg ver als het gaat om betrouwbaarheid en is op dit gebied dan ook één van de beste VPN aanbieders!

Hoe snel is CyberGhost? – Snelheid

Zoals altijd hangt de snelheid die je bereikt met je VPN verbinding af van de maximale internetsnelheid van je internetabonnement maar ook de vpn server waarmee je verbinding maakt. Wanneer we de internetsnelheid testen blijkt deze, op wat schommelingen na, niet veel af te wijken van onze normale internetsnelheid wat de VPN behoorlijk snel maakt.

Echter, wanneer we kijken naar de verschilende servers valt op dat hier behoorlijke verschillen in ontstaan. Zo behaalden we met de ene Amerikaanse server een veel hogere downloadsnelheid dan met een andere. Mocht je VPN willen gebruiken om veel grote bestanden te downloaden dan is het dus goed om even je snelheid te testen op verschillende servers. Mocht je VPN gebruiken om veilig te internetten en bijvoorbeeld Netflix te streamen dan zijn de snelheden op alle servers alsnog ruimschoots genoeg om dit te kunnen doen!

cyberghost-netflix

Hoe zijn de servers van CyberGhost – Servers

CyberGhost heeft een enorm aanbod van servers. Met meer dan 6400 servers, in 89 landen is dit nog meer dan bijvoorbeeld de 5500 servers in 59 landen van Nord VPN. In elk land zijn minstens 4 servers en voor een land als Nederland zijn dat er zelfs meer dan 100. Zoals eerder aangegeven kan de snelheid per server nogal verschillen. Door bovenstaand ruime aanbod lukt het gelukkig altijd om een snelle server te vinden. CyberGhost haar servers zijn fysiek en slechts een klein deel virtueel. De meeste landen waar je waarschijnlijk in praktijk mee zal verbinden (Europese servers en de VS) zijn fysiek.

Uniek voor CyberGhost is dat zij verschillende type servers per doel aanbieden. Zo kun je kiezen tussen een een server om anoniem te internetten, gebruik te maken van een streamingdienst zoals Netflix of om veilig en snel te downloaden. Deze servers zijn dus voor deze doelen geoptimaliseerd, maar het is niet zo dat je hierdoor niets anders kunt doen. Wanneer je bijvoorbeeld iets aan het downloaden bent kun je gewoon tussendoor browsen op internet.

Ook is het mogelijk om een dedicated IP-adres aan te vragen. Dit betekent dat je online bent met een vast (maar anoniem) IP-adres. Dit kan met name handig zijn voor zakelijke gebruikers wanneer zij bijvoorbeeld IP-adressen whitelisten om toegang te geven tot bepaalde delen van hun netwerk.

Op het gebied van servers is CyberGhost erg goed!

Hoe gebruiksvriendelijk is CyberGhost? – Gebruiksgemak

Gebruiksgemak is één van de sterkste punten van CyberGhost. CyberGhost is op een erg eenvoudige manier ingericht waardoor het prettig is om te gebruiken. Kort na installatie kun je al veilig internetten omdat je niet verplicht door oneindig veel opties hoeft te scrollen.

Mocht je er toch niet uitkomen of andere vragen hebben dan is er nog de klantenservice. CyberGhost heeft op haar website uitgebreide support en veelgestelde vragen. Mocht je vraag nog niet beantwoord zijn dan is er nog de mogelijkheid om 24/7 contact op te nemen met live support. Live support is beschikbaar in het Engels, Duits en Frans. De medewerkers in de live chat reageren erg snel en komen direct in actie zodat je snel geholpen bent.

Voor verschillende platformen zoals een Windows PC, Mac, Android en iOS zijn goedwerkende apps aanwezig. Voor wie nog twijfelt is het goed om te weten dat CyberGhost een 45 daagse niet goed geld terug garantie heeft.

Wat kost CyberGhost? – Prijs

CyberGhost is aan te schaffen vanaf slechts €2,- per maand. Voor deze €2,- ben je 3 jaar en 3 maanden zeker van veilig internet. Korter lopende abonnementen zijn er ook maar hier geldt hoe korter het abonnement hoe hoger de kosten per maand. Zo kost een maandabonnement €11,99, een jaarabonnement €3,75 en een abonnement voor 2 jaar €3,19 per maand.

Één CyberGhost abbonnement kun je gebruiken op 7 apparaten. Meestal volstaan bovenstaande tarieven dan ook om met het hele gezin op een veiligere manier gebruik te maken van het internet. Het aanschaffen van CyberGhost is erg eenvoudig door de ruime betaalmogelijkheden die zij bieden. Zo is CyberGhost aan te schaffen met Ideal, Mastercard of Visa, Paypal of Bitcoin.

Mocht CyberGhost toch niet bevallen dan is er een niet goed geld terug garantie van 45 dagen!

Netflix streamen met CyberGhost

Sommige VPN programma’s zijn geschikt om geo-blokkades te omzeilen en toegang te krijgen tot een uitgebreider aanbod van streamingdiensten zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse Netflix. CyberGhost is hier één van! Het is zelfs zo dat CyberGhost speciale Netflix servers heeft zodat je zonder haperingen kunt kijken naar jouw favoriete series die normaal gesproken niet in Nederland beschikbaar zijn!

Wel moet gezegd worden dat deze servers vooral garantie verlenen tot toegang tot buitenlandse Netflixen. Om precies te zijn gaat het naast de Amerikaanse Netflix om het Netflixaanbod van het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Japan. Mocht je (vanuit het buitenland) naar de Nederlandse Netflix willen kijken dan hoeft dit niet altijd te werken.

Overige functies en toepassingen van CyberGhost

CyberGhost heeft een aantal functies om nog meer bij te dragen aan jouw online veiligheid, welke dit zijn lees je hieronder.

Automatische HTTPS Redirect

HTTPS geeft aan dat er een beveiligde verbinding met een website is. Vaak wordt dit in je browser aangeduid met het groene slotje. Met de oude http techniek hoeft dit niet perse het geval te zijn. Meestal redirecten websites je daarom automatisch naar de HTTPS variant, maar mocht dit niet het geval zijn dan zorgt CyberGhost ervoor dat je toch op de HTTPS versie komt! Met name bij webshops kan dit erg handig zijn omdat het dan voor hackers een stuk lastiger is om bijvoorbeeld bij bankgegevens te komen.

Online Tracking Blocker

Soortgelijke functies zien we ook terug bij andere VPN-aanbieders maar blijft het vermelden waard. Met de online tracking blocker ingeschakeld zorgt CyberGhost ervoor dat trackingtools geblokkeerd worden en geen toegang krijgen tot jouw online gedrag. Dit zorgt er voor dat je anoniemer gebruik kan maken van het internet. Erg waardevol voor een VPN dus!

Kill Switch

Ook beschikt CyberGhost over een kill switch. Kill switch zorgt ervoor dat wanneer de vpn verbinding wegvalt, de internet verbinding ook automatisch verbroken wordt. Hiermee wordt voorkomen dat u op een onveilige manier gebruik maakt van het internet. Wanneer dit gebeurd kan je opnieuw verbinding maken met de VPN-server alvorens gebruik te maken met internet, daarna kan je weer op een veilige manier verder met waarmee je bezig was.

cyberghost-functies

Eindoordeel CyberGhost Review

CyberGhost is een bijzonder gebruiksvriendelijke VPN-aanbieder met een zeer uitgebreid serveraanbod. Met allerlei toepassingen en een goede implementatie van de AVG gaan zij heel ver om te zorgen voor goede internet privacy op jouw apparaten!

CyberGhost is dan ook een erg goede VPN aanbieder. Doordat deze VPN-verbinding al vanaf €2,- verkrijgbaar is, is het ook een van de voordeligste VPN services.

Het eindoordeel van CyberGhost is zeer goed met een 9!

Mogelijk ook interessant om verder te lezen…

Scroll naar boven
Scroll naar top